top of page
  • Foto van schrijverSpil Helpt

Creatief met de nieuwe situatie omgaan


In februari ben ik begonnen als stagiaire bij Spil Helpt om mijn Master Orthopedagogiek af te ronden. Misschien heb ik je al ontmoet of heeft je zoon of dochter wel eens verteld dat er iemand mee keek tijdens de begeleiding of het onderzoek. Ik zal langzaamaan steeds meer onderdelen van onderzoeken en begeleidingen gaan uitvoeren.

Na vijf weken stage kreeg dit plan een andere vorm. Ik werk even niet met mijn nieuwe collega’s, maar ik vorm nu samen met mijn vader een klein kantoor. Ook erg gezellig, alleen kan ik van hem niet veel leren op het gebied van orthopedagogiek. De aankomende weken ga ik mijzelf thuis zoveel mogelijk voorbereiden op onder andere het uitvoeren van onderzoeken, zodat ik ook tijdens deze quarantaine stappen kan maken richting het zijn van orthopedagoog.

In deze tijd is het mooi om te zien hoe creatief iedereen van het team Spil Helpt met deze situatie omgaat. Door middel van goed teamwork worden er creatieve oplossingen bedacht. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot digitale begeleidingen, ouders online ondersteunen en iedereen blijven informeren. Het bedenken van oplossingen is nog zeker niet ten einde. Want zo met heel je gezin thuis, is toch niet altijd even gemakkelijk.

Naast stage en school werk ik als specialistische oppas professional. Dit houdt in dat ik ambulante ondersteuning geef aan gezinnen met een zorgvraag. Mijn ondersteuning kan uitlopen van advies over onzekerheden in opvoeding tot leuke activiteiten om sociaal gedrag te bevorderen. Nu in deze tijd ben ik zowel oppas, juffrouw, adviseur als praatpaal. Zo merk ik ook in mijn gezinnen veel onrust en onzekerheid over de afgelopen tijd, maar vooral ook over de toekomst. Daarnaast merk ik dat ouders erg blij zijn als ik weer even een halve dag langs kom. Zo kunnen zij even rust nemen van hun aandacht vragende of stuiterende kind.

Het is niet raar als je even niet meer weet hoe je je kind enthousiast kunt houden voor schoolwerk of Dyslexieoefeningen. Misschien weet je soms ook niet hoe je je kind überhaupt bezig kan houden. Je bent niet de enige. Spreek het vooral uit richting je omgeving, maar ook richting ons. Wij doen ons best om jouw zoon of dochter een zo goed mogelijke begeleiding te geven de komende tijd. Maar ook om jou als ouder zoveel mogelijk tips te geven.


Spil Helpt heeft daarnaast tevens een speciale online-afdeling om je te helpen bij allerlei vragen betreffende de opvoeding, zeker tijdens de Corona-crisis de moeite van het overwegen waard.: https://www.spilhelpt.nl/online-hulp-bij-de-opvoeding

Sem Isenbaert

Toekomstig orthopedagoog

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page