top of page
  • Foto van schrijverSpil Helpt

Spil Helpt nu ook in Breda


Spil Helpt is nu ook in Breda gevestigd, op een heel mooie locatie op de Hambroeklaan in de Haagse Beemden. Er is al een contract met de gemeente vanuit Spil Helpt, dus nu kunnen ook de Bredanaars ons vást snel vinden. Deze weken ben ik kennis aan het maken met de huisartsen en scholen in de Haagse Beemden. Hopelijk kunnen wij vanuit hier ook snel leerlingen die hulp nodig hebben, gaan helpen op een professionele, persoonlijke en betrouwbare wijze. Ik heb er erg veel zin in iets te kunnen betekenen voor de Bredase leerlingen die onze hulp kunnen gebruiken!


Zelf ben ik geen geboren Bredase, maar woon ik hier al 7 jaar met veel plezier. Toegegeven: in die jaren ben ik niet of nauwelijks in de Haagse Beemden geweest. Daar is nu (gelukkig) verandering in gekomen: wat een mooi en veelzijdig gebied is de Haagse Beemden! Ik heb straten en scholen gezien de afgelopen weken die ik nog niet kende, en met veel vriendelijke mensen kennis mogen maken. Op veel scholen wordt hard gewerkt aan Passend Onderwijs, maar soms is er natuurlijk wel hulp ‘van buitenaf’ nodig. Want elke leerling is weer uniek en kan dingen meemaken of ergens tegenaan lopen in het leven waar best even extra aandacht voor nodig is. Binnen Spil Helpt kunnen we onderzoeken wat er precies aan de hand is, zodat gericht adviezen gegeven kunnen worden. En dan bedoelen we dus niet per ‘stoornis’ een rijtje adviezen, maar adviezen toegespitst op elk individueel kind. Ik merk in de praktijk hoe helpend dit kan zijn.


Een paar jaar terug was een motto van mij ‘alles komt goed’. Tot een leerling die ik dyslexiebehandelingen gaf helemaal vastliep. Eerst thuis, zonder dat erop school iets van gemerkt werd. De moeder van deze leerling gaf aan dat het niet goed ging met haar kind thuis en dat haar kind elke dag met veel verdriet naar school ging. Maar eenmaal op school deed de leerling alsof er niks aan de hand was. Ook toen dacht ik ‘dat komt wel goed’. Tot de leerling ook op school meer moeilijkheden kreeg en de moeder nog eens aan de bel trok bij mij. Vervolgens is er overleg met de ouders en school geweest, en bleek er echt wat te moeten gebeuren. Daarvan heb ik geleerd áltijd goed te luisteren en alles serieus te nemen en ook dat niet alles vanzelf goedkomt. De leerling is uiteindelijk naar het speciaal onderwijs gegaan waar hij helemaal op zijn plek was.


Toch komt er gelukkig wél veel goed. En zoals net nog in ‘De Luizenmoeder’ door juf Ank gezegd wordt: ‘Ook als het niet goed komt, komt het wel goed’. Alleen niet altijd vanzelf. Vaak genoeg gaan dingen wel vanzelf, en zoals ik bij mijn eigen kinderen ervaar ook heel ineens. Zoals kunnen lopen, poppetjes tekenen, fietsen, woorden zeggen en liedjes zingen. Prachtig hoe die ontwikkelingen soms zo plots tot stand komen. Als het dan even niet gaat zoals een kind en/of zijn omgeving zou willen, kan extra onderzoek en hulp erg helpend zijn, zoals in de eerdere blog ‘Ouders, jullie hoeven het echt niet alleen te doen!’ ook heel mooi omschreven is.


Wilt u kennis maken met Spil Helpt in Breda of heeft u vragen? Kom dan naar het inloopspreekuur: donderdag 18 april van 14.00-15.00uur op de Hambroeklaan 1. Spil Helpt vindt u op de eerste verdieping van het gebouw, bij Logopediepraktijk de Witte (Spil Helpt zit in Kamer 4).


Leuk om te weten: vanaf de meivakantie zal ook in Breda gestart kunnen worden met de groepscursus ‘Met dyslexie naar het VO’. U kunt naar meer info vragen via baukje@spilhelpt.nl of bellen óf uw kind direct aanmelden via onze website www.spilhelpt.nl


Baukje van Veen

Orthopedagoog

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page