top of page

wat wij bieden

PSYCHO-EDUCATIE
ADHD
Stepping stones.jpg
Neem contact op:

diede@spilhelpt.nl

Voor kinderen met ADHD om hun kennis over ADHD te vergroten en ervaringen te kunnen delen
(Deze training is wetenschappelijk effectief bewezen)
 
Deelname aan de training is een goede manier om kinderen op een leuke manier meer te leren over ADHD en hen een positief gevoel over ADHD en zichzelf mee te geven. De training biedt de kinderen daarnaast de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen. Doordat ze merken dat zij niet de enigen zijn met ADHD en tijdens de training ook meer over zichzelf te weten komen, kan de training bovendien een positieve invloed hebben op hun zelfbeeld. Tijdens de training wordt daarnaast ook geoefend met positief denken.
 
De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van ieder anderhalf uur. De groep bestaat uit maximaal zes kinderen van 8 tot 12 jaar en wordt gegeven door twee orthopedagogen/psychologen.
 
Voor kinderen met ADHD is rustig zijn en ‘bij de les blijven’ in een groep vaak best lastig. Een kind iets laten doen waarmee het moeite heeft, verloopt vaak beter als het kind op een duidelijke en consequente manier beloond wordt. Daarom is het heel belangrijk om de kinderen positief te ondersteunen bij hun deelname aan de training. Dit is de reden dat we in de training werken met een beloningssysteem waarmee de kinderen tijdens elke bijeenkomst punten kunnen verdienen die ze thuis kunnen inleveren voor een beloning die in overleg tussen ouder en kind is afgesproken.
 
Deelname aan de training wordt vergoed door de gemeente. Bij voldoende aanmeldingen starten we een nieuwe groep. De data/tijdstippen en locatie worden nader bepaald.
 
Wilt u meer informatie over de training, dan kunt u telefonisch (073-5995780) of per mail (diede@spilhelpt.nl) contact met ons opnemen.

bottom of page