wat wij bieden

SELECTIEF MUTISME
Neem contact op:

hanny@spilhelpt.nl

normal_spreekt_voor_zich.jpg

Selectief mutisme is een ontwikkelingsstoornis waarbij een kind in sommige situaties niet 'kan' praten. Vaak gaat het thuis wel goed. In andere situaties lukt het niet, bijvoorbeeld op school of bij mensen die het kind niet (goed) kent. Het lijkt alsof een kind dichtklapt of blokkeert. Selectief mutisme kan gezien worden als een extreme vorm van verlegenheid, die niet zomaar overgaat (angst om te praten).

Het Utrechts Medisch Centrum heeft een programma ontwikkeld, speciaal voor kinderen met Selectief Mutisme: ‘Spreekt voor zich’ voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Het UMC heeft Spil Helpt gevraagd met dit programma te werken. Het online programma is ontwikkeld door professor de Jonge. Op een speelse manier motiveert het programma in de vorm van een game het kind tot het overwinnen van de angst in kleine stapjes. Ouders en leerkrachten leren hoe zij dit kunnen ondersteunen.

Binnen Spil Helpt werken Meerte Bergmans en Marleen Stoel met dit programma waarmee ze goede resultaten behaalt bij kinderen met selectief mutisme.

Mocht u meer willen weten, stuur dan een mailtje naar hanny@spilhelpt.nl

DEPENDANCES:

Emmaplein 21

5211 VZ Den Bosch

Noord-Brabant

Otterdijk 1

5715 RH Lierop

Noord-Brabant

ADRES:

Boterbloemstraat 13

5321 RP Hedel​

Gelderland

hanny@spilhelpt.nl

TEL

073 599 57 80
  • Facebook Spil Helpt

Boschstraat 18

5301 AD Zaltbommel

Gelderland

Hambroeklaan 1

4822 ZZ Breda

Noord-Brabant

BIG-registratie: 09926891231

KvK-nummer: 55939767
 

© 2020 Paul van Gulick