top of page

Tips voor ouders en leerkrachten

ADHD Spil Helpt.jpg
Poster Autisme.jpg
Remember all. Let me think. Doubt concep
SPIL-HELPT-LOGO-DEF.jpg
Werkgeheugen

Naast dat wij met veel plezier invulling geven aan onze rol als orthopedagoog, zijn ook wij moeder of vader van onze kinderen, tante of oom van onze neefjes en nichtjes. Intern wisselen we ervaringen met elkaar uit over hoe we de rol van opvoeder het best kunnen combineren met onze professionele taken en verantwoordelijkheden. We hoeven je vast niet te vertellen dat deze balans soms moeilijk is om te vinden. Maar in het gegeven dat wij voor dezelfde taak staan als jij in je rol als opvoeder, schuilt de kracht waar Spil Helpt altijd van uit is gegaan. Het bieden van hulp op ‘professionele’, ‘betrouwbare’ en in dit kader ‘persoonlijke’ basis. Met deze nieuwsbrief willen wij je informeren over hulpmiddelen die je gratis (of bijna gratis) in kan zetten om jouw kind te ondersteunen.

 

E-books lenen en lezen

Manon Sikkel is de kinderboekenambassadeur van Nederland. Op haar Facebook pagina geeft zij tips en adviezen aan kinderen om het lezen thuis zo leuk mogelijk te maken. Een tip willen we graag met jou delen. Meer informatie is te vinden op (https://www.facebook.com/kinderboekenambassadeur/)

 

Boeken lezen met Yoleo

Veel bibliotheken zijn momenteel gesloten, maar voor Yoleo is dat geen probleem. Yoleo is een leesprogramma dat gemaakt is voor kinderen die vanuit zichzelf niet snel een boek ter ontspanning pakken. Ook biedt het programma hulp en ondersteuning aan kinderen die lezen moeilijk vinden en aan kinderen met dyslexie. Yoleo maakt het lezen leuk door het lezen te koppelen aan een computerprogramma waar de kinderen punten kunnen verdienen. Met deze punten kunnen ze een eigen virtuele kamer inrichten. Als je kind lid is van de jeugdbibliotheek (bijvoorbeeld vanuit school) kunnen ze gratis virtueel boeken lenen en lezen. Meer informatie is te vinden op www.yoleo.nl. Een echte aanrader!

 

De thuisblijvertjes van Bol.com

Op Bol.com worden wekelijks tien nieuwe e-books aangeboden voor één cent per boek. Ook worden er dagelijks video’s geplaatst waarin delen van de aan te schaffen boeken worden voorgelezen door bekende Nederlandse schrijvers. Op onderstaande website vind je meer informatie: https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/

 

Woordjes lezen met Robot Lezen

Voor de jongere en beginnende lezers is er Robot Lezen. Robot Lezen combineert het lezen van losse woordjes met bewegen. De kinderen worden gevraagd om de bewegingen van de Robot na te doen. Maar let op! De Robot staat soms stil en laat woordjes zien. De kinderen stoppen met bewegen (‘bevriezen’) om de woordjes te lezen. Als je op www.youtube.com de zoekterm ‘robotlezen vll’ invult kom je vanzelf bij de filmpjes.

 

Letters leren met Veilig Leren Lezen

Veilig Leren Lezen is een leesmethode die naast een lesprogramma voor school, ook veel beeldmateriaal heeft dat je thuis samen met je kind kan bekijken. Op onderstaande website zijn filmpjes te vinden gericht op het aanleren van de letters en korte woordjes. Ideaal voor de kleinste onder ons die al nieuwsgierig zijn voor letters of hiervoor nieuwsgierig kunnen worden gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=Vm_shEvtZUc&list=PLCTaD0FtbKfZJ1oqUeVMshBjuA6b_cy0m

 

Oefenen met Junior Einstein

De website Junior Einstein biedt extra oefeningen aan voor alle schoolvakken. Ons Team is met name enthousiast over de te maken rekenoefeningen binnen dit programma. Gratis worden veel oefenmogelijkheden aangeboden. Vergeet niet om na het kiezen van een vakgebied (lezen, spellen, rekenen) ook even voor het juiste leerjaar te kiezen! Op deze website is meer informatie te vinden: https://www.junioreinstein.nl/online/home

bottom of page