top of page

wat wij bieden

ROTS & WATER
Stepping stones.jpg
Neem contact op:

marleen@spilhelpt.nl

Voor ieder kind dat zekerder en zelfbewuster wil worden!

('Rots & Water' is een wetenschappelijk bewezen effectief programma)

Rots en Water is een sociale weerbaarheidstraining waarbij je leert voor jezelf opkomen in de omgang met anderen. Fysieke oefeningen  (o.a. spel, lichaamsoefeningen en eenvoudige zelfverdedigingsvormen) worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken.  Rots en Water is 75% doen en 25% praten. Er wordt veel aandacht besteed aan o.a. lichaamshouding, ademhaling, het bewaken van je eigen grenzen, het leren omgaan met de grenzen van anderen, groepsdruk en pestgedrag; je leert stevig in je schoenen staan!

 

Binnen de training wordt gewerkt met de rotshouding en de waterhouding.

De rotshouding leert om op jezelf te vertrouwen, voor jezelf op te komen en je eigen weg te durven kiezen. Dit kan kinderen helpen om te gaan met o.a. groepsdruk en pesterijen.

De waterhouding  leert ze open te staan voor de mening van anderen. Bij de waterhouding staan samenwerken, vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal.

De training wordt gegeven aan kinderen (jongens en meiden) van 8 t/m 12 jaar

De groepjes (maximaal 10 kinderen) begeleiden wij met twee gecertificeerde Rots en Water trainers.

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1 uur en wordt gegeven in de speelzaal van basisschool de Pollenhof in Hedel. De kosten voor de totale training bedragen €250,00

 

Wilt u meer informatie over de training dan kunt u telefonisch (073-5995780) of per mail (marleen@spilhelpt.nl) contact met ons opnemen.

bottom of page